Θεατρική εκδήλωση για τα Ε' Ευγένεια και τη Γιορτή Μητέρας στην Καλαμαριά

Με μια μοναδική, ανεπανάληπτη ερμηνεία, καθήλωσε το πολυπληθές κοινό στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, η Μελίνα Μποτέλλη.
Η πολυτάλαντη ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια ξεδίπλωσε την υποκριτική της δεινότητα, υποδυόμενη οκτώ ρόλους και πρόσωπα, στο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η ίδια, έναν συγκλονιστικό θεατρικό-μουσικό Μονόλογο, Αφιέρωμα στη Μητρότητα και την Τέχνη με τίτλο «Με δυο γυμνά, άσπρα χέρια».
Η θεατρική αυτή παράσταση πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνου, την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου που είναι καθιερωμένη ως γιορτή της Μητέρας από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στο πλαίσιο των Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Ε΄ Ευγενείων 2020 με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.
Όρθιο και κατενθουσιασμένο το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα την κ. Μποτέλλη για την περισσότερο από μιάμιση ώρα συγκλονιστική της ερμηνεία μέσα σε ένα θέατρο που δεν έπεφτε καρφίτσα, κατάμεστο από ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Χαιρετισμό και ολόθερμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, π. Ιουστίνου, λόγω συμμετοχής του στο Σώμα Συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέφερε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, Γενικός Υπεύθυνος του Προκοπείου Πολυδυνάμου Κέντρου.
Συνεχάρη για μια ακόμη φορά εγκάρδια την κ. Μποτέλλη, για την παρουσίαση, συγγραφή και ερμηνεία μιας πρωτότυπης θεατρικής παράστασης, ένα ορόσημο ποιότητας με δυνατά μηνύματα που άγγιξαν και συγκίνησαν τις καρδιές όλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Μποτέλλη, ως πολύτιμη συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς έχει τιμηθεί από τον Σεβασμιώτατο, π. Ιουστίνο, με την υψηλότερη διάκριση της Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]