Θεμελίωση Ναού στην Κατασκήνωση της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 τον Αγιασμό των Θεμελίων του νέου Ναού του Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.
Συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. τον π. Διονύσιο Στυλιανίδη και τον Γεν. Αρχιερατικό επίτροπο π. Ιωάννη Καλαϊτζή με συγκίνηση και χαρά είδαν ένα όνειρο ετών να γίνεται πλέον πραγματικότητα .
Ο χώρος θα περιλαμβάνει τον Ναό όπου θα μπορούν τα παιδιά να τελούν τις καθημερινές Ακολουθίες αλλά και κατάλληλο χώρο για τις εορτές και τις εκδηλώσεις τους με μεγάλη κερκίδα για την διευκόλυνση ακόμη περισσότερων παιδιών αλλά και φιλοξενουμένων που παρακολουθούν τις γιορτές λήξης των Κατασκηνωτικών περιόδων.
Ο Σεβασμιώτατος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως διότι κάθε χρόνο περνούν από αυτές περίπου 500 παιδιά όλων των ηλικιών.
Ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες και το φετινό καλοκαίρι να απολαύσουν τα παιδιά μια ανανεωμένη κατασκήνωση περνώντας ημέρες χαράς και αγαλλίασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]