Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κιλκισίου με ομιλητή τον Αρχιμ. Αντίπα Νικηταρά (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς, πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, το Σάββατο 4 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου κ. Εμμανουήλ.
Ο π. Αντίπας ανέπτυξε στους Ιερείς, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, το θέμα: “Το Πατμιακό Τυπικό”.
Ο Σεβ. Κιλκισίου καλωσόρισε τον ομιλητή τον οποίο ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του ώστε να έρθει στο ακριτικό Κιλκίς.
Ο λόγιος Κληρικός ο οποίος διετέλεσε και Καθηγητής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο του Κιλκίς προ εικοσαετίας, απευθυνόμενος στους Ιερείς, μεταξύ των οποίων και πολλοί παλιοί μαθητές του, αναφέρθηκε στις λειτουργικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το Τυπικό στην Πάτμο όπως αυτό διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες, ιδιαίτερα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Απάντησε δε σε σχετικές ερωτήσεις των Κληρικών πάνω σε ζητήματα Τελετουργικής.
Τέλος ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την ευγενή πρόσκλησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]