Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βούνων Διρφύων

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Βούνων Διρφύων, όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.
Εκεί υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο οι Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκης-Εφημέριος Ενορίας Πεισώνα, Ιωάννης Κεσεντζής-Εφημέριος Ενορίας Καθενών, ο οικείος Εφημέριος Πρεσβ. Χρήστος Κουτσουράκης, οι Πρεσβ. Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς-Εφημέριος Καμπιών, Γεράσιμος Βασιλόπουλος-Εφημέριος της Ενορίας Θεολόγου και Αθανάσιος Σάλιαρης-Εφημέριος Ενορίας Κάτω Στενής και οι κάτοικοι της Ενορίας.
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τους αναφερθέντες Κληρικούς και τους Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρή-οικείο Εφημέριο και Πρεσβ. Δημήτριο Κορόζη-Εφημέριο Μίστρου.
Πριν την έναρξη, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο προς τους προσελθόντες πιστούς, κάνοντας αναφορά στην σύσταση του Ιερού Μυστηρίου και την χρησιμότητά του στην ψυχοσωματική υγεία των Χριστιανών.
Σημείωσε μάλιστα ότι το αγιασμένο από την χάρη του Αγίου Πνεύματος έλαιο είναι ιαματικό, για όσους έχουν πίστη στον Θεό, χωρίς ασφαλώς να υποτιμάται η ιατρική επιστήμη, η οποία, σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησία, είναι και αυτή δώρο Θεού προς τον άνθρωπο.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν με εγκάρδια και έντονη προσευχή στα Ιερά Μυστήρια, ώστε γίνονται δέκτες ευλογίας και αγιασμού.
Στο Ιερό Ευχέλαιο παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Πέτρος Κορώνης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Δημήτριος Λάππας, ο οποίος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, ενώ στο ιερό αναλόγιο, μαζί με τους ιεροψάλτες της Ενορίας, διηκόνησε την υμνωδία και ο εκ Βούνων καταγόμενος Διδάκτωρ Φιλολογίας και πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης κ. Άγγελος Μαντάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ-Υπεγραφη η ΚΥΑ για Θ. Λειτουργιες «κεκλεισμενων των θυρων» το Πασχα χωρις πιστους. Ζωντανες μεταδοσεις απο ολα τα ΜΜΕ

Mε ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το … [...]

Στους δύσκολους καιρούς θα ὑπάρχει τρόπος κάποιος νά σωθεῖ: «Ἐκεῖνος που θά ἀσκηθεῖ στην εὐχή τοῦ Ἰησοῦ…»

Από τον στάρετς Σεραφείµ της Βύριτσα (1866-1949) «…Η υπερηφάνεια και το µίσος µπορούν να νικηθούν µόνο µε τις αντίθετες αυτών αρετές, την ταπεινοφροσύνη και την αγάπη, … [...]