Ιωαννίνων: ''Η πνοή του Αγίου Πνεύματος άλλαξε καθολικά και ριζικά τους Αποστόλους'' (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Κωνσταντίνου Παπακώστα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ και Αγίων Αποστόλων στα Ιωάννινα.
Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή.
“Η πνοή του Αγίου Πνεύματος άλλαξε καθολικά και ριζικά τους Αποστόλους, που υπέφεραν από τις αδυναμίες τους, οι οποίοι όμως ήθελαν πραγματικά με όλη τους την ψυχή και την καρδιά να είναι κοντά στον Χριστό και να Τον ακολουθούν” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος τόνισε: “Θα πρέπει να προστρέχουμε στα Ιερά Μυστήρια, να φροντίζουμε να καθαρίζουμε την καρδιά μας με την εξομολόγηση, να φροντίζουμε να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, να φροντίζουμε με την προσευχή και την λατρεία να υμνολογούμε τον Θεό και να είμαστε πάντα συνδεδεμένοι μαζί Του έτσι ώστε ο νους μας να μην πέφτει στην φαντασία”.
“Θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου και στην καρδιά μας το σχήμα Χριστός – Απόστολοι αδιαλείπτως και να μην θεωρούμε ότι είμαστε αποίμαντοι, ότι εμείς τα γνωρίζουμε και ότι εμείς μπορούμε αυτόνομα να λειτουργούμε χωρίς υπακοή, χωρίς ταπείνωση, χωρίς την αγάπη για ολόκληρο το Σώμα του Χριστού” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Εύχομαι αγαπητοί μου αδελφοί να έχουμε όλοι την καθαρότητα του νου και της καρδιάς έτσι ώστε να ακολουθήσουμε τα υποδείγματα των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
{youtube}medhw0tyGow{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή πρόσφατα μας προσκάλεσε ένας νέος με κανάλι στο YouTube, να μιλήσουμε γύρω το θέμα των ονείρων που τον ενδιαφέρει , αποφασίσαμε να αφιερώσουμε … [...]

Οι βωμολοχίες

Η ατμόσφαιρα των γηπέδων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ακουστική ρύπανση των βωμολοχιών. Κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, αντί να απολαύσουν το όποιο θέαμα το … [...]

Ο Αγιος Προκοπιος ο Μεγαλομαρτυρας

Ημ. Εορτής: 8 Ιουλίου8 ΙουλίουΗμ. Γέννησης:Ημ. Κοιμήσεως:Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων:Πολιούχος:Λοιπές πληροφορίες:Εορταζόμενο όνομα: ΠροκόπιοςΠροκόπιοςὉ Ἅγιος Προκόπιος, … [...]

Τότε είσαι ελεύθερος!

Γίνεσαι ελεύθερος από κάτι αν το κυριαρχήσεις, όχι αν το αποφύγεις.Τότε είσαι ελεύθερος! Επειδή ξέρεις την μικρότητά του και την μικρότητα της χρήσεώς … [...]