Ιωαννίνων: ''Η προηγούμενη κατάσταση μας πλήγωσε μέχρι δακρύων''

‘Ελενα Στάμου

«Δεν χρειάζεται κανένας χωροφύλακας, χρειάζεται μόνο να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφερόμενος στις λειτουργίες των ναών.
Επιστροφή με συγκίνηση, αλλά και με κανόνες, είπε ο Μητροπολίτης σημειώνοντας ότι τα μέτρα ζητούνται από την πολιτεία και την Ιερά Σύνοδο.
«Χρειάζεται υπευθυνότητα και τόσο εγώ όσο οι ιερείς και οι υπάλληλοι θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και με υπομονή να συμμετάσχουμε στην κοινή λατρεία. Η προηγούμενη κατάσταση μας πλήγωσε μέχρι δακρύων, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Τώρα έχουμε την ελευθερία, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να κρατήσουμε τα μέτρα με συνέπεια και υπευθυνότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο τελεσιουργός των αγίων Μυστηρίων

«Σύ τῷ Χριστῷ, Παράκλητε ἀγαθέ, Λόγῳ συνῇς, ὡς ὁμοφυές αὐτῷ καί ὁμοούσιον, καί τάς θεοσημείας συνειργάζου τάς ἐξαισίους». Ἐλεηθήκαμε νά φθάσουμε πάλι τή μεγάλη ἑορτή τῆς … [...]

Δράσεις «Μαγνήτων Κιβωτού»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού φορέα και … [...]