Ιωαννίνων Μάξιμος: ''Ο Άγιος Χαράλαμπος έδωσε την ζωή του, για την αγάπη του Χριστού''

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Τον Πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο, τιμά για ακόμη μια χρονιά το Πέραμα Ιωαννίνων.
Το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
“Σήμερα τιμούμε μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της αρχαίας Εκκλησίας της εποχής των πατέρων των Αποστολικών, αλλά και της εποχής των μεγάλων διωγμών. Ο Άγιος Χαράλαμπος έδωσε την ζωή του, για την αγάπη του Χριστού” – τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάξιμος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος υπήρξε άνθρωπος της προσευχής, της αγάπης και της πνευματικής προσφοράς.
“Ο Άγιος Χαράλαμπος, ο αφιερωμένος στην προσευχή, ο αφιερωμένος στον λόγο του Θεού, αυτός ο Άγιος όταν έφτασε σε μεγάλη ηλικία συνελήφθη για την πίστη του και την ιεραποστολική του δράση” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου, τονίζοντας ότι το παράδειγμα των Αγίων στερεώνει την πίστη των ανθρώπων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]