Κάηκε ολοσχερώς εκκλησία στην Κεφαλονιά, χάθηκαν ανεκτίμητοι θησαυροί

Τραγική ήταν η χθεσινή νύχτα για τα Χαβδάτα στην Παλλική, στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς ο Ναός της Παναγίας, όπου μέσα υπήρχαν εκκλησιαστικοί θησαυροί πολλών αιώνων.
Από άγνωστη αιτία προκλήθηκε η πυρκαγιά και παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής δεν κατέστη δυνατόν αυτή να σβήσει γρήγορα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του τέμπλου, των εικόνων και του θρόνου, πράγματα ανεκτίμητης αξίας.
Η εκκλησία βρίσκεται στη θέση Τυπαλδάτα στα Χαβδάτα και σύμφωνα με κάτοικο του χωριού η φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ 02:30 και 03:00 σήμερα τα ξημερώματα.
Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε άμεσα από τον Δημοτικό Σύμβουλο Ληξουρίου, Αλέξανδρο Μοσχονά, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έφτασε στον Ναό την ώρα που καιγόταν. Αστυνομία και Πυροσβεστική έχουν ξεκινήσει ήδη τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.
Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ των οποίων του βραχυκυκλώματος, αλλά και της κλοπής και κάλυψη των στοιχείων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εκκλησία χθες Κυριακή πρωί είχε τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]