Κερκύρας Νεκτάριος: ''Αυταπάτη η απόρριψη του Χριστού'' (ΦΩΤΟ)

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στους Γιαννάδες στην μέση Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι ο Θεοδόχος Συμεών ήταν άνθρωπος προσευχόμενος.
Είχε επιχειρήσει, όπως η παράδοση αναφέρει, να μεταφράσει το χωρίο του Ησαΐα περί της παρθένου Μαρίας και της γεννήσεως του Εμμανουήλ, είχε αμφισβητήσει με το λογικό του μια τέτοια δυνατότητα και έλαβε σημείο και πληροφορία παρά Θεού ότι αυτό ήταν εφικτό.
Και πήρε στα χέρια του τον σωτήρα Χριστό, ως επιβεβαίωση αυτού του κατά τη λογική ανέφικτου. Ο Χριστός συνάντησε στο πρόσωπο του πρεσβύτη Συμεών όλη την ανθρωπότητα!
Και η ανθρωπότητα συνεχίζει να βλέπει τον Χριστό ως ως σημείον αντιλεγόμενον, όπως είπε ο Συμεών στην Παναγία.
Ο άνθρωπος καλείται να πει το ΝΑΙ στην σωτηρία που ο Χριστός προσφέρει και να μην αυταπατάται ότι μπορεί να σωθεί αφ’ εαυτού του, ότι μπορεί να απορρίψει τον Θεό και να ζήσει. Ο Χριστός είναι η σωτηρία μας.
Όποιος τον δέχεται, ιδίως στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ας Το προϋπαντήσουμε, ας Τον θέσουμε ως καθαρτήριο των αισθήσεών μας, ας παλέψουμε για τις αρετές που ο Κύριος μας δίδει και μας ζητά να έχουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]