Κερκύρας Νεκτάριος: ''Η Παναγία είναι η πρέσβειρα της ζωής μας''

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην πόλη της Κέρκυρας χοροστάτησε στην ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Ο κ. Νεκτάριος μίλησε στους πιστούς με αφορμή το τροπάριο της ακολουθίας «Μωσής κατενόησεν εν βάτω το μέγα μυστήριο του τόκου σου». Ο Μωυσής είναι ο τύπος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Όπως ο Μωυσής λύτρωσε τους συμπατριώτες του από την δουλεία των Αιγυπτίων, έτσι και ο Κύριός μας μάς λύτρωσε από την δουλεία της αμαρτίας και μας οδήγησε στην πνευματική ελευθερία της αναστάσεως.
Ο Μωυσής είδε την φλεγόμενη βάτο, η οποία είναι τύπος της Παναγίας. Φως και πυρ καταναλίσκον είναι ο Θεός και η Παναγία δέχτηκε αυτό το πυρ της θεότητος εντός της, χωρίς να κατακαεί. Αυτό οφείλεται στην πίστη και την αρετή της.
Ο Χριστός σβήνει την φλόγα της αμαρτίας. Είναι το φως, η ελπίδα, η ασφάλεια, το πυρ. Η Παναγία μας είναι το μέσο διά του οποίου ο Χριστός φτάνει στον καθένα μας. Είναι η μεσίτρια, αυτή που μεταφέρει την προσευχή μας στον Χριστό.
Είναι η πρέσβειρα της ζωής μας. Είναι αυτή που μας ενισχύει στον πνευματικό μας αγώνα και μας οδηγεί στην οδό της τελειώσεως, στην οδό της αναστάσεως.
Γίνεται τελικά η χειραγωγός μας στην αγιότητα και γι’ αυτό κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής την παρακαλούμε ιδιαιτέρως για να μας ενισχύει πνευματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]

Μουσική και Πολιτική

Εισαγωγικά Για τους περισσότερους ανθρώπους η μουσική αποτελεί ένα μέσο συγκινήσης και διέγερσης συναισθημάτων. Όποιος όμως θελήσει να κατανοήσει βαθύτερα το νόημα και … [...]