Κερκύρας: «Οι εξουσίες κάθε εποχής δεν μας σώζουν» (ΦΩΤΟ)

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καμάρας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Ο κ. Νεκτάριος, αφού υπενθύμισε στους πιστούς το θαύμα το διά των κολύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, τόνισε ότι το ζήτημα της νηστείας είναι σοβαρό θέμα για τους χριστιανούς.
Και η σωματική και η πνευματική νηστεία αποκόπτουν το ίδιον θέλημα και δίδουν δύναμη πνευματική στον άνθρωπο, ώστε να μπορεί να αντιστέκεται στο κακό.
Το δεύτερο σημείο που επεσήμανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας ήταν το γεγονός ότι η τότε εξουσία θέλησε να μολύνει τα τρόφιμα για να βλάψει τους χριστιανούς.
Οι εξουσίες κάθε εποχής δεν μας σώζουν, αλλά μόνο ο Θεός που μας δημιούργησε και μας αναδημιουργεί, ανέβηκε στον σταυρό από αγάπη τελεία και μας κάλεσε όλους στην οδό της αγάπης.
Ουδείς μπορεί να μας απαλλάξει από τα δεινά των καιρών. Μόνο ο Χριστός σώζει και συνεχίζει να σώζει.
Ας μιμηθούμε, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος, το παράδειγμα του Αγίου Θεοδώρου και ας απέχουμε όχι μόνο από τις σωματικές τροφές, αλλά και από κάθε πάθος, κάθε κακία, κάθε αμαρτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ-Υπεγραφη η ΚΥΑ για Θ. Λειτουργιες «κεκλεισμενων των θυρων» το Πασχα χωρις πιστους. Ζωντανες μεταδοσεις απο ολα τα ΜΜΕ

Mε ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το … [...]

Στους δύσκολους καιρούς θα ὑπάρχει τρόπος κάποιος νά σωθεῖ: «Ἐκεῖνος που θά ἀσκηθεῖ στην εὐχή τοῦ Ἰησοῦ…»

Από τον στάρετς Σεραφείµ της Βύριτσα (1866-1949) «…Η υπερηφάνεια και το µίσος µπορούν να νικηθούν µόνο µε τις αντίθετες αυτών αρετές, την ταπεινοφροσύνη και την αγάπη, … [...]