Κιλκισίου Εμμανουήλ: «Ο Σταυρός αποτελεί ζωντανό σύμβολο ανακαινίσεως» (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και μετά από την παύση δύο και πλέον μηνών οι πιστοί και πάλι συρρέουν στις Εκκλησίες μας, για να γιορτάσουν τις μνήμες των Αγίων, να αιτηθούν της προστασίας των και να βρουν αποκούμπι και πάλι στο απάνεμο λιμάνι της πνευματικής ηρεμίας, που λέγεται Εκκλησία.
Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, οι Κιλκισιώτες τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Υπεύθυνο του Παρεκκλησίου Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου, Ιερέων και Ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.
Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη δύναμη της ενώσεως της ανθρωπίνης και της Θείας Φύσεως εκφράζεται η Χάρις του Σταυρού.
Ο Σταυρός αποτελεί ζωντανό σύμβολο ανακαίνισεως, αναδημιουργίας και ενότητος του ανθρώπου προς τα άνω.
Ευχήθηκε, οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο το ιεραποστολικό τους φρόνημα και να πορευτούμε όλοι ως νέοι Ιεραπόστολοι Ιησού Χριστού.
Τέλος, επήνεσε τον Υπεύθυνο του Παρεκκλησίου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για τον ευπρεπισμό και την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ένα πολυσήμαντο αποστολικό κείμενο

Γράφει ο Παναγιώτης Ι. Μπούμης στην Romfea.grΟμοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Μέ προέκταση καί στό κάθε οὐκρανικό) Παραθέτουμε κατωτέρω ἕνα κείμενο μικρό ἀλλά … [...]

Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς: Ομιλία στο μνημόσυνο του Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς το 1973 (για την 17ετή κοίμησή του)

Να μαστε στο σερβικό Θαβώρ! Ο Χριστός στην μέση, ο Άγιος Σάββας στην δεξιά, και ο Άγιος Νικόλαος στην αριστερή πλευρά. Και τριγύρω μας, η νεκρά θάλασσα της ευρωπαϊκής … [...]

ΔΙΣ: Τι αποφασισε για τη Θεια Κοινωνια- Η γενναια προσφορα στο ΕΣΥ και οι επισκεψεις Κικιλια και Θεοδωρικακου- Καμπανακι για τις αιρεσεις

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου … [...]