Κνωσού: ''Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και θα τις τηρήσουμε''

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ουσιαστικά δεν λέει κάτι πάρα πολύ διαφορετικό από αυτό που λέει η Εκκλησία της Κρήτης και της Ελλάδος”

Την χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς, σχολίασε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.
“Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ήρθε και ουσιαστικά δεν λέει κάτι πάρα πολύ διαφορετικό από αυτό που λέει η Εκκλησία της Κρήτης και της Ελλάδος. Και οι δύο Εκκλησίες είπαμε να μην συμμετέχουν οι άνθρωποι. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί η όποια συνάθροιση, ο όποιος συγχρωτισμός και συνωστισμός” ανέφερε αρχικά ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ζητώντας από τους πιστούς να σταθούν “με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή την πανδημία”.
Όπως είπε, “σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα τις τηρήσουμε με ακρίβεια”, σημειώνοντας επίσης ότι οι Ιεράρχες της Κρήτης ταυτίζονται απόλυτα με όλα όσα λέει η κυβέρνηση για το “πολύτιμο αγαθό της δημόσιας Υγείας”.
“Αυτές οι μέρες έχουν ιδιαιτερότητα για τους ανθρώπους που πιστεύουν. Όλοι προσευχόμαστε για να βελτιωθούν τα πράγματα. Μακάρι τα σπίτια μας να γίνουν Εκκλησίες” ευχήθηκε εν συνεχεία. “Μακάρι όλες οι οικογένειες να σταθούν μπροστά από μία εικόνα και να πουν το “Πάτερ Ημών” ή τους Χαιρετισμούς”.
Οι Ιεροί Ναοί θα μείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτοί για ατομική προσευχή. Στην είσοδο του κάθε ναού υπάρχουν αντισηπτικά για τον κάθε προσκυνητή, όπως δήλωσε ο Επίσκοπος Κνωσού, ο οποίος στάθηκε με τη σειρά του στη σπουδαιότητα του να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]

Μουσική και Πολιτική

Εισαγωγικά Για τους περισσότερους ανθρώπους η μουσική αποτελεί ένα μέσο συγκινήσης και διέγερσης συναισθημάτων. Όποιος όμως θελήσει να κατανοήσει βαθύτερα το νόημα και … [...]