Κορωνείας Παντελεήμων: «Το ρολόϊ του Θεού»! (ΦΩΤΟ)

Κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Αγ. Αννης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και εκήρυξε τον Θ. λόγον στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Αννης Ταύρου ( Περιβολίων ). Τον πλαισίωσαν ο προϊσταμενος του Ναού Πρωτοπρ. Σπυρίδων Οικονομίδης και άλλοι προσκυνηταί ιερείς.
Θα ήθελα απόψε πολύ σύντομα και επιγραμματικά, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, να τονίσω ένα χαρακτηριστικό της Αγ. Αννης, που τιμάμε την Κοίμησή της.
1. Η Αγ. Άννα,ως γνωστόν,ήταν στείρα. Η ατεκνία ήταν «όνειδος»,ντροπή για τους Εβραίους. Οι άτεκνοι θεωρούντο ως στερημένοι από την ευλογία του Θεού. Ενώ η πολυτεκνία θεωρείτο δώρο Θεού. ( Σήμερα δυστυχώς η νοοτροπία των ανθρώπων έχει αλλάξει και η Πατρίδα μας δυστυχώς καταντά χώρα γερόντων ).
Τον ονειδισμό της ατεκνίας,λοιπόν, η Αγ. Άννα τον υπέμενε με εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού. Δεν σταμάτησε να προσεύχεται και να καταθέτει στον Θεό το αίτημά της.
2. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο παράδειγμα για όλους μας. Γιατί και εμείς,πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας μιά δυσκολία ,κάποιο πρόβλημα.
Και ποιά είναι η αντίδρασή μας ? Συνήθως δυσανασχετούμε κατά του Θεού. Απογοητευόμαστε. Χάνουμε την πίστη μας. Κατά κάποιο τρόπο πεισμώνουμε κατά του Θεού. Η Αγ. Άννα όμως εμπιστευόταν,έστω κι αν περνούσαν τα χρόνια,και περίμενε την απάντηση του Θεού.
Και η απάντηση ήλθε. Ο Θεός δεν της χάρισε απλώς ένα παιδί,αλλά την Παναγία την Μητέρα της Ζωής,του Χριστού.
3. Αυτό ας το σκεπτόμαστε πάντοτε. Εμείς ζητάμε κάτι από τον Θεό. Εκείνος μας δίνει, όταν πρέπει και ό,τι πρέπει. Και πάντοτε «υπερεκπερισσού ων αιτούμεθα ή νοούμεν» ( Εφεσσίους γ, 20 ).
Ας μη,λοιπόν, απογοητευόμαστε,όταν ο Θεός δεν απαντά στά αιτήματά μας. Το ρολόϊ του Θεού λειτουργεί διαφορετικά από το ρολόϊ των ανθρώπων !
Ας εμπιστευόμαστε, σε Εκείνον. «Και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» ( Ματθ. στ, 33 ) μας βεβαιώνει ο Κύριος. Θα σας δοθεί ό,τι σας χρειάζεται. Όταν έλθει η ώρα του Θεού,θα πάρουμε την απάντησή Του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]