Κουρά νέας Μοναχής στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Την κουρά μιας νέας Μοναχής τέλεσε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος στην Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης .
Στην νέα μοναχή ο Σεβασμιώτατος έδωσε το όνομα Πορφυρία λόγω της μεγάλης ευλάβειας της αδελφής στον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου καθώς και ο πνευματικός τής Μονής Ιερομόναχος Βαρνάβας.
Στην ομιλία του ο κ. Μακάριος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της Μονής με πέντε νέες αδελφές ήδη ,αλλά και τριών δοκίμων με την βοήθεια του Θεού και των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης.
Τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούμε στα χέρια του Θεού διότι Εκείνος δίνει λύση στα προβλήματα και τις δυσκολίες μας.
Ευχήθηκε στην Μοναχή Πορφυρία να ζει κατά Θεόν και να προσπαθεί να ομοιάζει με τους Αγίους τής εκκλησίας μας σύμφωνα με την καθοδήγηση και της Ηγουμένης της Μονής Μοναχής Ευφημίας αλλά και να βλέπει στο δικό του πρόσωπο τον πατέρα και συμπαράσταση τής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]