Κυβερνήτης Χάλιντ Φούντα σε Μονή Σινά: «Είμαστε στο πλευρό σας»

Του Νίκου Κάτσικα

Τη στήριξη όλων των αρμοδίων φορέων στην Αγία Αικατερίνη του Σινά, μετέφερε ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα.
Ο κ. Φούντα τόνισε ότι όλες οι αρχές βρίσκονται στο πλευρό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού, σε οτιδήποτε και αν χρειαστεί.
Σε μήνυμα που μετέφερε εκ μέρους του, ο σύμβουλός του, Αντώνης Καζαμίας, ο Κυβερνήτης Χάλιντ Φούντα, από τους πιο φιλέλληνες αξιωματούχους στη Χώρα του Νείλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που από πολύ νωρίς η Μοναστική Αδελφότητα με τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό ήταν η πρώτη που αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται προσκυνητές στις ακολουθίες, οι οποίες γίνονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση της Ιεράς Μονής Σινά πάρθηκε πολύ πριν τις αποφάσεις που πήρε αντίστοιχα μόλις χθες η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία και όλες οι εκκλησίες καθώς και όλα τα μουσουλμανικά τεμένη στην Αίγυπτο και η οποία κοινοποιήθηκε προς όλες τις αρμόδιες αρχές από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας με την υπογραφή του Δικαίου του μοναστηριού, Αρχιμανδρίτη Συμεών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συμβουλές σε έναν νέο της εποχής

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο Γέροντας Ιωσήφ … [...]