Κυδωνίας Δαμασκηνός: ''Το πρόσωπο της Παναγίας είναι κατοικητήριον και σκηνή του Θεού''

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, χωρίς την παρουσία πιστών, οι οποίοι την παρακολούθησαν μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Καθαρότητα της Παναγίας μας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το πρόσωπο της Παναγίας είναι κατοικητήριον και σκηνή του Θεού. 
Η εορτή των Εισοδίων είναι η χαρά της Εκκλησίας, το πανηγύρι της πίστεως, η προετοιμασία της Σωτηρίας.
Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτό και αποτελεί ένα πολύτιμο θησαυρό των ανθρώπων για τις πρεσβείες Της, δηλώνει την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος, την καθαρότητα του λόγου, της σκέψης, της ζωής, των αισθήσεων, της καρδιάς όλων των ανθρώπων….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Θεία Κοινωνία έγινε τώρα πια αντικείμενο δημοσκόπησης. «Πιστεύετε ότι με την Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδίδεται ασθένεια»; 

Η Θεία Κοινωνία είναι ο «καρπός»  της Θείας Λειτουργίας. Όλα γίνονται μέσα στον ναό για την στιγμή εκείνη, πού ο ιερέας θα βγει στην Ωραία Πύλη και θα πει στους πιστούς … [...]