Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Προσβλέπω στη στήριξη της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Διάγγελμα για την “πανδημία” του κορωνοϊού πραγματοποιήσε πριν από λίγα λεπτά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας εκτός από την ενημέρωση σχετικά με τα αυστηρά μέτρα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, αναφέρθηκε σε ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τον δημοσιο διάλογο.
“Προσωπικά τις τελευταίες ημέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου, για να αντλήσω δύναμη και σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Ως Πρωθυπουργός όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες, ότι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις Εκκλησίες μας” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Επίσης τόνισε πως “σήμερα δεν δοκιμάζονται τα πιστευώ μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου, η αγάπη προς τον πλησίον στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία. Γι΄ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει και αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, και να επιτελούνται όσο είναι εφικτό από το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις”
“Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα” – συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε: “Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών”.
“Και αναλογιζόμενοι πάντα ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας” – ανέφερε κλείνοντας ο Πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13423 – Για τρία βραβεία, προτάθηκε, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε διεθνές φεστιβάλ. Παγκόσμια προβολή το Μάιο (δείτε το τρέιλερ)

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην ΕυρώπηΤο ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους,  Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται … [...]

Υποψήφιο για τρία βραβεία προτάθηκε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην Ευρώπη Το ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται ότι … [...]