Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων, πανηγύρισε με κάθε επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Οι πιστοί γέμισαν τους ναούς της επαρχίας τιμώντας έτσι όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την αναστήλωση των ιερών εικόνων.
Επίκεντρο και φέτος των εορτασμών ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, όπου το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και Ιερέων της Μητροπόλεως, μετά Λιτής και Αρτοκλασίας.
Την κυριώνυμη ημέρα, η ακολουθία του Όρθρου ξεκίνησε στις 6.30 προκειμένου να ακουστούν όλα τα θαυμάσια άσματα των κανόνων και των αίνων της ημέρας.
Χοροστατών στον Όρθρο και λειτουργών στην θεία μυσταγωγία του Μεγάλου Βασιλείου ήταν ο Σεβασμιώτατος και συλλειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού και οι Διάκονοι.
Ο Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη ευσήμω αυτή ημέρα, πριν προσέλθει πλήθος πιστών στο Ποτήριο της Ζωής.
Εντός του Ιερού Ναού τελέστηκε και η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά την οποία εκφωνήθηκε το Σύμβολο της Πίστεως και τα προβλεπόμενα από το Συνοδικό.
Τέλος, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε 3 ανθρώπους για την πολύχρονη προσφορά τους.
Τον Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Πάνο Τσολάκη για την προσφορά του στην Καστοριά μέσω των μελετών και των έργων του με τον Σταυρό της Παναγίας Μαυριωτίσσης καθώς και τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους Θωμά Ζήδρο και Γεώργιο Κωστόπουλο για την επί σειρά ετών διακονία τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]

Μουσική και Πολιτική

Εισαγωγικά Για τους περισσότερους ανθρώπους η μουσική αποτελεί ένα μέσο συγκινήσης και διέγερσης συναισθημάτων. Όποιος όμως θελήσει να κατανοήσει βαθύτερα το νόημα και … [...]