Λιτανεία της Μεγαλόχαρης και ''Φαναράκια'' στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Ηλιόεσσα η Τήνος και με γαληνιώσα τη θάλασσα, όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στην προσλαλιά του στη μαρμάρινη εξέδρα, λιτανεύτηκε η αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης με κάθε εκκλησιαστική τάξη ώρα 2 μμ, την ίδια ώρα δηλαδή κατά την οποία το 1823 βρέθηκε.
Κυρίως, την λιτάνευση πλαισίωσαν εκτός των τα πρώτα φερόντων, τα παιδιά όλων των σχολείων προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος από της μαρμαρίνης εξέδρας απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές.
Κατά την άφιξη της αγίας Εικόνος στον προβλήτα του λιμένος τιμές απέδωσαν τα ελλιμενιζόμενα την ώρα εκείνη πλοία SUPERFERRY και BLUE STAR NAXOS, καθώς και τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219.
Τη λιτανεία παρηκολούθησαν αφιχθέντες προς τούτο εκ Μυκόνου 300 προσκυνητές επικεφαλής έχοντας τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά, τον Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι παρέμειναν και το βράδυ στη λαμπαδηφορία.
Η λαμπαδηφορία “ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ”
Η παραδοσιακή λαμπαδηφορία “ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ” πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ανθρώπων κάθε ηλικίας και ειδικά των μαθητών όλων των σχολείων.
Στην μαρμάρινη εξέδρα όπου κατέληξε από τον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος η λιτανεία χαιρετισμό απηύθυνε κατά το έθος ο Δήμαρχος Τήνου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ανακοίνωσε χρηματικές δωρεές προς το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. Τήνου εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής για τις εκπαιδευτικές εκδρομές και με απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής πραγματοποιήθηκε καύσις πυροτεχνημάτων που δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πανηγυρική στην όλη τελετή η οποία όπως κάθε χρόνο κατακλείεται με την ωραία αυτή λαμπαδηφορία “ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ” η οποία και κατέληξε στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]