Μάνης Χρυσόστομος Γ': ''Η πατρίδα μας χρειάζεται μητέρες σαν την Αγία Σοφία'' (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται, τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 η ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς που βρίσκεται στην περιοχή «Μανιάτικα».
Στην ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, επεσήμανε ότι ο Ναός της Αγίας Σοφίας αποτελεί πνευματική προέκταση της Μητρόπολης Μάνης «μιας και εδώ κατοικούν τέκνα της εκκλησίας μας με καταγωγή από την Μανη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρόσθεσε πως είναι «τιμή και χαρά για την τοπική μας Εκκλησία η παρουσία σας εδώ», αναφέρθηκε εν συντομία στην Αγία Σοφία, χαρακτηρίζοντάς την «γνήσια παιδαγωγό».
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μανης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την φιλοξενία, με αφορμή το βίο της Αγιας Σοφίας, αναφέρθηκε στην «χριστιανή μάνα που αναθρέφει τα τέκνα της εν νουθεσία Κυρίου».
«Δεν υπάρχει γλυκύτερο από την μάνα. Η μητέρα καταξιώνεται από το Θεό να γίνεται συνδημιουργός του Θεού» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «μέσα στο διάβα της ιστορίας, έχουμε πολλές τέτοιες μανάδες που θεώρησαν τα παιδιά τους δώρα Θεού» τόνισε ο Μητροπολίτης Μάνης.
Με βαθειά συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως «σε κάθε σπίτι η ευλογημένη μάνα είναι μια μικρή Παναγιά», τονίζοντας πως πάντοτε γονατίζει, συμβουλεύει και δακρύζει.
Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας, υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μας χρειάζεται τέτοιες μητέρες για την σωτηρία της κοινωνίας μας».
Παραστάτες στην Αγία Εικόνα ήταν το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

Αδελφοί μου, θέλω να σας πω για ένα θέμα που ξεχνάμε καμιά φορά επειδή ζούμε σε ένα κλειστό κύκλο. Πώς είναι λοιπόν να μην είσαι Χριστιανός ή να είσαι άθεος; Δεν υπάρχει … [...]