«Μέγας Αλέξανδρος» ο μεγαλύτερος Έλληνας

Στις 10 Ιουνίου 2020 πέρασαν 2343 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα και του μεγαλύτερου στρατηλάτη της Ιστορίας: Τον Αλέξανδρο Γ΄τον Μακεδόνα ή όπως είναι παγκοσμίως γνωστός: τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από εκείνες τις προσωπικότητες που όχι μόνον δεν ξεπεράστηκαν μέσα στο διάβα του χρόνου, αλλά μελετάται σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα φαινόμενο που δεν είχε όμοιό του.
Για πρώτη φορά κάτω από την ηγεσία του και την ηγεσία του πατέρα του Φιλίππου του Β΄ οι Έλληνες ενώνονται και πραγματοποιούν την εκστρατεία εναντίον των Περσών η οποία κατέληξε στην κατάλυση της Περσικής Αυτοκρατορίας και στην έναρξη της Ελληνιστικής Εποχής όπου ο Ελληνικός Πολιτισμός καθίσταται παγκόσμιο κτήμα και η Ελληνική Γλώσσα διαδίδεται ως τα βάθη της Ασίας.
Τρεις και μισή αιώνες μετά τον θάνατό του το Ευαγγέλιο του Χριστού θα μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο με όχημα την Ελληνική (κοινή) γλώσσα την οποία εκείνος διέδωσε.
Το Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας και της ιστορίας του.
%ggpoakkkertgbnmmmm%
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή, αδελφοί χριστιανοί, είναι το ιερό εκείνο βιβλίο, που μας λέγει τι έκανε ο Θεός για μας και πως πρέπει να ζούμε εμείς σαν χριστιανοί, ανήκοντες σ᾽ Αυτόν. Το … [...]

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου

Η αγιότητα του γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (+1993) Το παρόν γράφεται εξ αφορμής της πρόσφατης ανοίκειας και βλάσφημης επίθεσης προς το πρόσωπο του οσίου γέροντος δια … [...]