Μαρωνείας Παντελεήμων: «Στη Θράκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας»

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο παλιό ηρώο, στο πάρκο της Περιφέρειας, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μετέφερε το μήνυμά του για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής.
«Χρόνια πολλά στη Θράκη και όλη την Ελλάδα. Η Θράκη έχει την τιμητική της: 100 χρόνια ελεύθερη Θράκη, απελευθέρωση και ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό», είπε, ενώ χαρακτήρισε την απελευθέρωση της Θράκης «υπόθεση όλης της Ελλάδας».
Δεν έκρυψε πως ο κορωνοϊός άλλαξε τον τρόπο εορτασμού της επετείου, ωστόσο «για χάρη της υγείας όλων των ανθρώπων προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα».
Μάλιστα, για τη μάχη κόντρα στον κορωνοϊό, παρατήρησε πως «η Ελλάδα απέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα, πως όταν είναι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν, έτσι θα πετύχουμε και στα όνειρά μας για ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά».
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη η Θράκη άνοιξε τον δρόμο «για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821».
Ευχήθηκε υγεία και ομόνοια και μετέφερε το μήνυμα πως «από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας στέλνουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ενότητας, της αγάπης».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί η ἀρχὴ τῆς ἀποστασίας βρίσκεται στην ἔλλειψη τῆς διδαχῆς και στην ἀνορεξία τοῦ θείου λόγου

 Ἡ ψυχὴ ποὺ ἀγωνίζεται σύμφωνα μὲ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, πρέπει ἢ νὰ μαθαίνει σωστὰ ὅσα δὲν ξέρει ἢ νὰ διδάσκει μὲ σαφήνεια ὅσα ἔμαθε. Ἂν δὲν θέλει νὰ κάνει τίποτε ἀπὸ … [...]