Μητροπολίτης Κερκύρας: ''Είμαστε πρόσωπα και όχι νούμερα''

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γαρίτσας λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2020, του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος συνδέει δύο εποχές. Είναι αυτή της Παλαιάς Διαθήκης, στην οποία ο άνθρωπος που κατέστησε τον εαυτό του θεό προσπάθησε να χτίσει με την βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης έναν πύργο, αυτόν της Βαβέλ, για να αποδείξει στον Θεό την δύναμή του, όμως διά του Αγίου Πνεύματος ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ένα μήνυμα,  ότι χωρίς την πίστη τα πάντα πορεύονται στην σύγχυση και στην αδυναμία αλληλοκατανόησης. 
Έρχεται και η δεύτερη εποχή, αυτή της Καινής Διαθήκης, στην οποία με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος ξαναβρίσκουμε οι άνθρωποι την ενότητα, την αγάπη, την καλοσύνη και καλούμαστε να προχωρήσουμε εντός της Εκκλησίας σε έναν κόσμο που ελεύθερα επιλέγει να είναι με τον Θεό ή χωρίς τον Θεό. 
Το Άγιο Πνεύμα στην Εκκλησία μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε πρόσωπα, προσωπικότητες που πορευόμαστε στην ζωή μας με βάση τα χαρίσματά μας. Στην εκτός της Εκκλησίας ζωή ο άνθρωπος κινδυνεύει να γίνει «νούμερο», αριθμός, να μην έχει καμία αξία και αυτό δυστυχώς συμβαίνει στους καιρούς μας.
Η Εκκλησία κλυδωνίζεται στους ανέμους των καιρών, αλλά δεν καταποντίζεται. Ζει διωγμούς και παραπικρασμούς, αλλά δεν νικιέται. Εκκλησία είμαστε όλοι όσοι πιστεύουμε και παλεύουμε να αγαπήσουμε τον Θεό, μετέχοντας στον τρόπο ζωής της πίστεως. Ιδιαίτερα στις μέρες μας θεοποιείται και πάλι η επιστήμη, όπως και ο ανθρώπινος εαυτός. 
Με φόβο και κατατρομοκράτηση οι άνθρωποι κληθήκαμε να μείνουμε μακριά από την ζωή της Εκκλησίας, μακριά από την θεία κοινωνία, να μην τιμούμε τους Αγίους μας όπως η παράδοση και η πίστη μας ορίζουν. Ωστόσο, αυτή η στάση ζωής μάταια μάχεται την πίστη.
Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους πιστούς που δίδουν συνεχώς την καλήν ομολογία, όπως επίσης και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου τόσο για την παρουσία της, όσο και για την συμπαράσταση στον αγώνα της Κέρκυρας να τιμηθεί ο άγιος Σπυρίδων, ο προστάτης και ο βοηθός όλων σε κάθε εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή πρόσφατα μας προσκάλεσε ένας νέος με κανάλι στο YouTube, να μιλήσουμε γύρω το θέμα των ονείρων που τον ενδιαφέρει , αποφασίσαμε να αφιερώσουμε … [...]

Οι βωμολοχίες

Η ατμόσφαιρα των γηπέδων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ακουστική ρύπανση των βωμολοχιών. Κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, αντί να απολαύσουν το όποιο θέαμα το … [...]

Ο Αγιος Προκοπιος ο Μεγαλομαρτυρας

Ημ. Εορτής: 8 Ιουλίου8 ΙουλίουΗμ. Γέννησης:Ημ. Κοιμήσεως:Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων:Πολιούχος:Λοιπές πληροφορίες:Εορταζόμενο όνομα: ΠροκόπιοςΠροκόπιοςὉ Ἅγιος Προκόπιος, … [...]

Τότε είσαι ελεύθερος!

Γίνεσαι ελεύθερος από κάτι αν το κυριαρχήσεις, όχι αν το αποφύγεις.Τότε είσαι ελεύθερος! Επειδή ξέρεις την μικρότητά του και την μικρότητα της χρήσεώς … [...]