Μνημόσυνο για τον Τρίκκης και Σταγών Διονύσιο στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, προηγηθείσης Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης και Σταγών τελέσθηκε πάνδημο Μνημόσυνο με την ευκαιρία συμπληρώσεως πενήντα ετών από την προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου (Χαραλάμπους).
Προ του πέρατος του ιερού Μνημοσύνου ο προεξάρχων Αρχιερεύς κ. Παντελεήμων ωμίλησε για το ήθος και την προσφορά του εκλιπόντος τόσο στη διάρκεια της διακονίας του στην Λήμνο όσο και ως Ιεράρχου της αγιοτόκου Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
Ως χειροτονηθείς δε υπό του μακαριστού κυρού Διονυσίου ανέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα πτυχές από τα ανεξάντλητα βιώματά του ως συνεργάτη του στο πολυποίκιλο έργο.
Να σημειωθεί πως λόγω των συστάσεων των Υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, για αναβολή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης που είχε προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ ΑΛΕΞΙΟΣ».
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ανακοίνωσε πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί.
Επίσης γνωστοποίησε την πρόθεση των δύο Μητροπόλεων για τη φιλοτέχνιση προτομής του αοιδίμου Ιεράρχου κυρού Διονυσίου και την τοποθέτησή της επί του τάφου του στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά Καλαμπάκας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η φωτογραφίας της ημέρας

Γράφει ο π. Γρηγόριος Μάζας Στην ομόδοξη χώρα της Ρουμανίας επιτρέπεται (ακόμη) η τέλεση της Θείας Λειτουργίας σε όλους τους ναούς, χωρίς όμως την συμμετοχή των … [...]

Όψεις Αποκρυφισμού: Τα Φυλακτά

Τα φυλακτά είναι μία πανάρχαια πρακτική, που χρησιμοποιούνταν σε πλήθος παγανιστικών λατρειών και χώρων ως μέσα προστασίας, υποτιθέμενου ελέγχου των πνευμάτων ή και αυτών … [...]

Μουσική και Πολιτική

Εισαγωγικά Για τους περισσότερους ανθρώπους η μουσική αποτελεί ένα μέσο συγκινήσης και διέγερσης συναισθημάτων. Όποιος όμως θελήσει να κατανοήσει βαθύτερα το νόημα και … [...]