Μπήκε απρόσκλητος στο κελλί του οσίου Παϊσίου και τον είδε να προσεύχεται μέσα στο άκτιστο φως!

Ο όσιος Παΐσιος (1924-1994) έξω από το κελλί του.
Κάποιος πήγε να επισκεφθή το Γέροντα Παΐσιο.
Χτυπούσε το καμπανάκι, αλλά δεν του άνοιγε. Αυτός, τότε, πήδησε το συρμάτινο φράχτη, μπήκε μέσα στο χώρο του κελλιού και είδε το Γέροντα προσευχόμενο μέσα σε φλόγα (άκτιστο φως).
Ο Γέροντας σταμάτησε και του είπε:
– Αδελφέ, τι μου έκανες; Βοηθούσα κάποιον και με σταμάτησες. Εγώ θα ξαναρχίσω, αλλά εσένα θα σου βάλω ένα μικρό κανόνα, για να μη σου βάλω μεγάλο. Δε θα έλθεις στο Κελλί μου για τρία χρόνια.
Πράγματι, έτσι έγινε.
Ξαναπήγε στο Άγιον Όρος μετά από τρία χρόνια, όμως δε βρήκε στο κελλί του το Γέροντα. Έφυγε προς το Μοναστήρι (Ι.Μ. Κουτλουμουσίου), αλλά στο δρόμο συνάντησε το Γέροντα, ο οποίος του έδωσε την ευχή του.
Τελείωσε έτσι και ο κανόνας του.
 
Απόσπασμα από το βιβλίο “Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, (1924-1994), Μαρτυρίες προσκυνητών”, τόμος α’, 7η έκδοση, των εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι Νεοπαγανιστές και ο Απόστολος Παύλος

Βασικό στοιχείο στις διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες αποτελεί η εμπαθής, απαξιωτική, φανατισμένη και μέχρις ακροτήτων τοποθέτησή τους, απέναντι στο πρόσωπο του Κυρίου, … [...]

Ο Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

17,2. Κατὰ δὲ τὸ εἰωθὸς τῷ Παύλῳ εἰσῆλθε πρὸς αὐτούς, καὶ ἐπὶ σάββατα τρία διελέγετο αὐτοῖς ἀπὸ τῶν γραφῶν. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον παρόντα στίχο … [...]