Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Λαγκαδά Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου, 27 Ιουνίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερούργησε εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στίβου, και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού Χρυσοστόμου Μπουνταλάκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.
Η Μοναχική Κουρά του νέου κληρικού της καθ´ ημάς Μητροπόλεως (κατά κόσμον Ευαγγέλου Μπουνταλάκη) πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως  το εσπέρας της προηγουμένης, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής, υπό του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου, παρουσία των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Αγίου Βασίλειου και Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσεβίου Σπουργίτη και π. Αμβροσίου Πουτούκη, Πατέρων και Αδελφών της Μονής, καθώς επίσης ευλαβών προσκυνητών και των οικιών του νεοκαρέντος.
Ο νέος κληρικός, έλαβε το μοναχικό όνομα του, προς τιμήν του Αγίου Έθνο – Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, απ’ όπου και έλκει την καταγωγή του, εκ της μεριάς της γιαγιάς του.
Είναι μεγαλωμένος στην περιοχή του Στίβου και αποτελεί πνευματικό καρπό και τέκνο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.
Έχει αποφοιτήσει  από το Εκκλησιαστικό Λύκειο, υπήρξε συνεργάτης και διακονητής του κατηχητικού έργου της περιοχής και από μικρός υπηρετεί με ζήλο και αφοσίωση το Ιερό Βήμα και το αναλόγιο, πλησίον του μακαριστού κατά σάρκα πατρός του, ιερέως π. Ιεροθέου Μπουνταλάκη, ο οποίος εκοιμήθει προ ολίγων μηνών, μετά από τριακονταετή διακονία στη ενορία της περιοχής του Στίβου.
Στους παραινετικούς του λόγους προς τον νεοκαρέντα και νεοχειροτονούμενο π. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του μοναχισμού και της Ιερωσύνης, καθώς επίσης και στην σημασία της ισοβίου διακονίας του θελήματος του Θεού, ενώ τόνισε το πόσο σημαντικό είναι στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, οι νέοι να διαπνέονται από πνεύμα προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να έχουν μέσα τους θερμή πίστη και ταπεινό φρόνημα, αγνοώντας τις όποιες εφήμερες κοσμικές και επίγειες χαρές του βίου, έχοντας ως στόχο την Βασιλεία του Ουρανού και την σωτηρία των ανθρώπων που διακονούν.
Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, προέβη εις την Χειροθεσία του διακονούντα εις το Ιερό Βήμα του Ναού, ευλαβέστατο νέο Θεοχάρη Βαλάση, υιό του εφημερεύοντος Πρεσβυτέρου π. Αναστασίου Βαλάση και μαθητή της Β΄ Τάξεως του Γυμνασίου, ενώ ετέλεσε και το τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο του Πρεσβυτέρου π. Ιεροθέου Μπουνταλάκη.
2. Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων 2020 Γ΄ ΕΣΣΟ – 34η Ταξιαρχία Πεζικού
Το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου ε.έ.,  και κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Διοικητού της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξιάρχου (ΠΖ) κ. Πραξιτέλη Γκούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προέστη της Τελετής Ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2020 Γ΄ ΕΣΣΟ.
Η Ορκωμοσία των νέων Οπλιτών, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο και με όλα τα προβλεπόμενα εκ υγειονομικών αρχών, μέτρα προστασίας λόγου του Κορονοιού, στο Στρατόπεδο «Επιλάρχου Θωμά Προκοπίδη» που εδρεύει εις την περιοχή της Ασσήρου, χωρίς την καθιερωμένη παρουσία επισκεπτών και οικείων των νεοσυλλέκτων.
Την Ημερήσια Διαταγή του 507 ΜΧ Τάγματος Πεζικού ανέγνωσε ο Αντισυνταγματάρχης ΠΖ Δημήτριος Αδαμόπουλος, ενώ εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Πραξιτέλης Γκούνης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Χριστός ευλογεί τον γάμο

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τον χριστιανικό γάμο και εξηγεί πώς ο Χριστός ευλογεί τη σχέση των συζύγων που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τις εντολές … [...]

Μολις κυκλοφορησε: Εχω διαταχθει να γινω θεος! – Το νεο βιβλιο για τον Μεγα Βασιλειο, Μαζι προτασεις βιβλιων για μικρους και μεγαλους…

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

Ο απόστολος Πέτρος

Οι ευαγγελικές διηγήσεις μας δίνουν πολλά βιογραφικά στοιχεία σχετικά με την καταγωγή του Πέτρου, το επάγγελμά του, την κλίση του από τον Κύριο στο κύκλο των 12 μαθητών, … [...]

Το Λειτουργικό Δράμα

Χωρίς αμφιβολία, μπορεί να υποστηριχθεί πώς η Θεία Ευχαριστία, δηλαδή η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, αλλά και όλα τα γεγονότα τού βίου του Χριστού με αποκορύφωμα τα … [...]

Τέλος της πρώτης περιοδείας

28. Οι ειδωλολάτρες ξαφνιάστηκαν. Πρώτη φορά έβλεπαν κάτι τέτοιο. Πίστεψαν πως μπροστά τους ήταν θεοί, ο Δίας κι ο Ερμής. Ο ιερέας του Δία έφερε στεφάνια να τους … [...]