Νέο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Η ευλάβεια των πιστών κατοίκων της Αργυρούπολης Κιλκίς τους οδήγησε πριν από χρόνια να ανεγείρουν περίλαμπρο Ιερό Παρεκκλήσιο προς εν ονόματι της Αγίας Τριάδος.
Φέτος με την ενεργοποίηση του π. Πολυκάρπου Κοντοζίδη, που κατάγεται από την Αργυρούπολη και υπηρετεί στον Ιερό Ναό των Πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, και τη συμβολή τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων, το Ιερό Παρεκκλήσιο ανακαινίστηκε και εξωραίστηκε όπως και ο αύλειος χώρος, για να αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη και να λατρεύεται η Παναγία Τριάς.
Λόγω των εργασιών, η πανήγυρις μεταφέρθηκε στην εορτή της Απόδοσης της Δεσποτικής εορτής της Πεντηκοστής, κατά την οποία τελέστηκε μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης ο εόρτιος Εσπερινός και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στο τέλος του Εσπερινού ο προεξάρχων της Ακολουθίας Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, συνέδεσε την Πεντηκοστή, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, με την Κυριακή των Αγίων Πάντων και εξέφρασε στο πρόσωπο του π. Πολυκάρπου την ικανοποίηση του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Εμμανουήλ για την ολοκλήρωση των εργασιών, προσφέροντας έναν ακόμα χώρο λατρείας στον ευσεβή λαό της περιοχής.
Παρόντες, ανάμεσα στο εκκλησίασμα ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, η Αντιδήμαρχος κα Κατερίνα Ζιούτα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κεμανίδης.
Το Ιερό Παρεκκλήσιο από Ενοριακό είναι πλέον Μητροπολιτικό και θα πανηγυρίζει στην εορτή της Αποδόσεως της Πεντηκοστής και των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας, Ιερά Λείψανα των οποίων τοποθετήθηκαν κατά τον εγκαινιασμό του από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αμβρόσιο Στάμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι Νεοπαγανιστές και ο Απόστολος Παύλος

Βασικό στοιχείο στις διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες αποτελεί η εμπαθής, απαξιωτική, φανατισμένη και μέχρις ακροτήτων τοποθέτησή τους, απέναντι στο πρόσωπο του Κυρίου, … [...]

Ο Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

17,2. Κατὰ δὲ τὸ εἰωθὸς τῷ Παύλῳ εἰσῆλθε πρὸς αὐτούς, καὶ ἐπὶ σάββατα τρία διελέγετο αὐτοῖς ἀπὸ τῶν γραφῶν. Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον παρόντα στίχο … [...]