Νεαπόλεως Βαρνάβας: ''Ανάσταση! Γιορτή νίκης και ελπίδας!'' (ΦΩΤΟ)

Μετέωρα | Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη της Διακαινησίμου, 4 Μαΐου 2021, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Μετεώρων Θεσσαλονίκης, η μνήμη των Αγίων ενδόξων, νεοφανών και θαυματουργών Οσιομαρτύρων Ραφαήλ και Νικολάου και της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ειρήνης.
Της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ευγένιο Καρατζά, τον Εφημέριο του Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως. Ευλαβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές προσήλθαν στον νεόδμητο Ιερό Ναό που δεσπόζει στην ακρόπολη της δυτικής Θεσσαλονίκης, στα Μετέωρα της Πολίχνης, για να τιμήσουν τους προστάτες τους και να χαρούν από το μέγα κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας!
Πλημμυρισμένος από αισθήματα ψυχικής ανάτασης από την νωπή εμπειρία της Αναστάσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της εσπερίας Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα προ της απολύσεως έκανε λόγο για το πανηγύρι της νίκης ενάντια στο θάνατο, για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του θανάτου, παροτρύνοντας τους πιστούς να βιώνουν ουσιαστικά το μήνυμα του Αναστάντος Χριστού και να το απλώσουν παντού!
Αυτό το δυνατό και ανεπανάληπτο μήνυμα ζωής και ελπίδας που πλημμυρίζει τις καρδιές όλων από αγάπη και πνευματική χαρά, στέλνουν οι Άγιοι από τον πάνσεπτο τούτο Ναό, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη να διαφυλάξουν άπαντες την ενότητα όλων ημών και να προσέχουμε κατά το δυνατόν περισσότερο το πολύτιμο δώρο του Δημιουργού μας, την υγεία, σε μέρες δύσκολες εν μέσω πειρασμών και δοκιμασιών.
Ο Σεβασμιώτατος, ακόμη, ευλόγησε τα κόλλυβα των Αγίων και ευχαρίστησε στη σύντομη προσλαλιά του, τόσο τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Ευγένιο Καρατζά και τους συνεργάτες του για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, τους εκπροσώπους των Αρχών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σιμόπουλο, όσο και τον ευσεβή Λαό που συμμετείχε για να γιορτάσει τους προστάτες τους Αγίους Νεομάρτυρες που στέκουν ως άγρυπνοι φρουροί στα Μετέωρα και σκέπουν και ευλογούν ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Να σημειωθεί ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του Κορονοϊού που τηρήθηκαν με όσα προβλέπονται ήταν υποδειγματικά, δίνοντας σε όλους τους πιστούς τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό και να προσκυνήσουν τα ιερά σεβάσματα της πίστεώς μας με ασφάλεια και τάξη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγγελος είπε στις γυναίκες να μεταφέρουν τη χαρμόσυνη είδηση «στους αποστόλους και τω Πέτρω». Γιατί και τω Πέτρω;

  [...]Ο άγγελος είπε στις γυναίκες με σιγουριά: Ιησούν ζητείτε τον Ναζαρηνόν τον εσταυρωμένον. Γιατί μίλησε έτσι; Για να τις στερήσει από κάθε αμφιβολία και … [...]

Στον π. Ανανία Κουστένη (†14-5-2021)

Γράφει ο Αρχιμ. Εφραίμ ΤριανταφυλλόπουλοςΠρωτοσύγκελλος Ι. Μητρ. Σισανίου και Σιατίστης Δὲ σὲ γνώρισα, σὲ ἄκουσα.Δὲ σὲ εἶδα, σὲ διάβασα.Κεῖνα τὰ κηρύγματά σου,χαστούκι … [...]