Νεαπόλεως Βαρνάβας: ''Φοβούνται την Ανάσταση κάποιοι'' (ΦΩΤΟ)

Οι πιστοί της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βίωσαν σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, τη χαρά της Ανάστασης, την οποία στερήθηκαν, την προηγούμενη περίοδο, λόγω της επιβολής των υπέρμετρα αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας στον Εύοσμο, στον οποίο από πολύ νωρίς προσήλθαν οι πιστοί.
Οι πατέρες του Ιερού Ναού και οι επίτροποι είχαν μεριμνήσει και είχαν ρυθμίσει με τρόπο υποδειγματικό την υποδοχή των πιστών και τη συμμετοχή τους στη Θεία Λατρεία.
Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, στο κήρυγμά του, επικεντρώθηκε στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τη Σαμαρείτιδα και μετέφερε στο εκκλησίασμα τα βασικά σημεία του διαλόγου: ο Χριστός αποκαλύπτει στη γυναίκα τους όρους λατρείας του Θεού τής λέει ότι είναι απαραίτητο η σχέση με τον προσωπικό Θεό να οικοδομείται «εν πνεύματι» και «αληθεία».
Δυστυχώς, στις μέρες μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, τα ιδεολογικά ρεύματα και τα επικρατούντα πολιτικά σχήματα αρνούνται το «εν πνεύματι», γιατί φοβούνται το «εν αληθεία».
Να μείνουμε στην ενότητα του Πνεύματος, προέτρεψε ο Ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι πίσω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις τινών υποκρύπτονται σκοποί δόλιοι: η διάσπαση της ενότητας του λαού του Θεού, η παραποίηση του μηνύματος της Ανάστασης.
Φοβούνται την Ανάσταση κάποιοι, γιατί μόνον η Ανάσταση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τον άνθρωπο, όπως έγινε με τη Σαμαρείτιδα.
Φοβούνται την Ανάσταση, για τούτο προσπαθούν με την καλλιέργεια του φόβου να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους.
Εμείς αντλούμε θάρρος από την Ανάσταση του Χριστού, στηρίζουμε την ελπίδα μας στην Ανάσταση του Χριστού. Και τώρα και στους αιώνες Χριστός ανέστη, αδελφοί μου!».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ένα πολυσήμαντο αποστολικό κείμενο

Γράφει ο Παναγιώτης Ι. Μπούμης στην Romfea.grΟμοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Μέ προέκταση καί στό κάθε οὐκρανικό) Παραθέτουμε κατωτέρω ἕνα κείμενο μικρό ἀλλά … [...]

ΔΙΣ: Τι αποφασισε για τη Θεια Κοινωνια- Η γενναια προσφορα στο ΕΣΥ και οι επισκεψεις Κικιλια και Θεοδωρικακου- Καμπανακι για τις αιρεσεις

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στη δεύτερη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου … [...]

Γιατί η ἀρχὴ τῆς ἀποστασίας βρίσκεται στην ἔλλειψη τῆς διδαχῆς και στην ἀνορεξία τοῦ θείου λόγου

 Ἡ ψυχὴ ποὺ ἀγωνίζεται σύμφωνα μὲ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, πρέπει ἢ νὰ μαθαίνει σωστὰ ὅσα δὲν ξέρει ἢ νὰ διδάσκει μὲ σαφήνεια ὅσα ἔμαθε. Ἂν δὲν θέλει νὰ κάνει τίποτε ἀπὸ … [...]