Νικαίας Αλέξιος: ''Ατομικές κινήσεις, χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας δε λυτρώνουν'' (ΦΩΤΟ)

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.
Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της καθόδου του Αγίου Πνεύματος πάνω στους Μαθητές του Κυρίου.
“Από την σημερινή φωτοχυσία της Αγίας Πεντηκοστής εξάγονται αβίαστα ορισμένα συμπεράσματα. Το πρώτο είναι η ανάγκη καταφυγής στον Θεό πριν από οποιαδήποτε ανάληψη έργου. Δεύτερον, οι εργάτες του Ευαγγελίου λαμβάνουν το Χρίσμα από το Άγιον Πνεύμα και τρίτον όλοι οι πιστοί επικαλούμεθα το Άγιο Πνεύμα στη Θεία Λατρεία και την ατομική μας προσευχή” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.
“Όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι προϋπόθεση επιτυχίας είναι η Άνωθεν ευλογία. Όπως οι Απόστολοι έλαβαν το Χρίσμα την ημέρα της Πεντηκοστής έτσι και ο Επίσκοπος, από μέρους της Εκκλησίας, η Οποία είναι «Ταμειούχος της Θείας Χάριτος», χειροτονεί τους Ιερείς. Εδώ δεν χωράει κανένας αυτόκλητος” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Στην συνέχεια ο κ. Αλέξιος συμπλήρωσε: “Ατομικές κινήσεις, χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας δε λυτρώνουν, αντίθετα ο αυτόκλητος κήρυκας θέτει σε κίνδυνο τη σωτηρία του και την σωτηρία των οπαδών του”.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας τόνισε πως είμαστε ασφαλείς όταν ο Θεός είναι κοντά μας.
“Το Άγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε στον κόσμο ως «βιαία πνοή» ανέμου (Πραξ. 2,2) στο υπερώο της Ιερουσαλήμ. Όπως ο σφοδρός άνεμος μπορεί να ξεριζώσει δέντρα, έτσι και ο σφοδρός πνευματικός άνεμος αποσκοπεί να καθαρίσει τον κόσμο από πνευματικές ασθένειες και να δώσει υγεία και προοπτική. Αυτή η ίδια «βιαία πνοή» ας ξεριζώσει από μέσα μας αντιλήψεις, δυσπιστίες και μνησικακίες” – υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του π. Γεράσιμο, π. Ανδρέα για το έργο που επιτελούν στην ενορία και ευχήθηκε ο Κύριος να διαφυλάττει την πατρίδα μας, τους πολίτες από κάθε ασθένεια και θανατηφόρο ιό, ενώ ευχήθηκε και καλή επιτυχία στους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος.
Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Αγίας Τριάδας και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Χριστός ευλογεί τον γάμο

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τον χριστιανικό γάμο και εξηγεί πώς ο Χριστός ευλογεί τη σχέση των συζύγων που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τις εντολές … [...]

Μολις κυκλοφορησε: Εχω διαταχθει να γινω θεος! – Το νεο βιβλιο για τον Μεγα Βασιλειο, Μαζι προτασεις βιβλιων για μικρους και μεγαλους…

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

Ο απόστολος Πέτρος

Οι ευαγγελικές διηγήσεις μας δίνουν πολλά βιογραφικά στοιχεία σχετικά με την καταγωγή του Πέτρου, το επάγγελμά του, την κλίση του από τον Κύριο στο κύκλο των 12 μαθητών, … [...]

Το Λειτουργικό Δράμα

Χωρίς αμφιβολία, μπορεί να υποστηριχθεί πώς η Θεία Ευχαριστία, δηλαδή η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, αλλά και όλα τα γεγονότα τού βίου του Χριστού με αποκορύφωμα τα … [...]

Τέλος της πρώτης περιοδείας

28. Οι ειδωλολάτρες ξαφνιάστηκαν. Πρώτη φορά έβλεπαν κάτι τέτοιο. Πίστεψαν πως μπροστά τους ήταν θεοί, ο Δίας κι ο Ερμής. Ο ιερέας του Δία έφερε στεφάνια να τους … [...]