Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα Ελευθέρια της πόλεως του Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου τελέστηκε Ιερά Παράκληση της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου και ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης μέχρι και τον Ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου παραδοσιακά είναι το επίκεντρο των θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης.
Τη φετινή διοργάνωση των εορτασμών για τα Ελευθέρια ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, η οποία και προσκαλεί όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να συμμετάσχουν στις ακολουθίες και τις εκδηλώσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Τετάρτη 24 Ιουνίου: 6:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.
Πέμπτη 25 Ιουνίου: 7:30 μ.μ. Ομιλία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας από την κ. Ευδοκία Φουρτούνα με θέμα: «Ιστορική Αναδρομή του Σιδηροκάστρου από την Αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους».
Τραγούδια από τη χορωδία των κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.
Παρασκευή 26 Ιουνίου: 7:00 μ.μ. Εσπερινός των «Ελευθερίων» στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.
Σάββατο 27 Ιουνίου: 7:00 π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Μακαρίου. Επίσημη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο πρώτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος Στις 2 Ιουλίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του πρώτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου. Σώζεται το σπήλαιο - τάφος του Αγίου Ιουβεναλίου στα … [...]

Οι Νεοπαγανιστές και ο Απόστολος Παύλος

Βασικό στοιχείο στις διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες αποτελεί η εμπαθής, απαξιωτική, φανατισμένη και μέχρις ακροτήτων τοποθέτησή τους, απέναντι στο πρόσωπο του Κυρίου, … [...]