Ονομαστήρια Επισκόπου Νιτρίας Νικοδήμου (ΦΩΤΟ)

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στην εντός των τειχών Λευκωσία, Εξαρχία τού παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εν Κύπρω, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη τού οσίου πατρός ημών Νικοδήμου τού Αγιορείτου τού εκ Νάξου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Έξαρχος τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εν Κύπρω, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ωσαύτως καταγόμενος εκ Νάξου.
Στην εορταστική αυτή ακολουθία έλαβαν μέρος αρχιμανδρίτες και ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και τής Εξαρχίας καθώς και οι καλλικέλαδοι διάκονοι τού Μακαριωτάτου και τού Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας.
Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος τού Παναγίου Τάφου εν Κύπρω και ο Καθηγούμενος τής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. κ. Ιωάννης.
Κατά την ώρα τής Λιτής έγινε περιφορά τής εικόνας τού αγίου και τελέστηκε δέηση. Στο τέλος, τελέστηκε η αρτοκλασία και αναγνώσθηκε η ευχή για την ευλόγηση των κολλύβων.
Τον θείο Λόγο κήρυξε κατ’ ανάθεσιν ο Αρχιγραμματέας τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης.
Μετά το πέρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές επισήμων και απλών πιστών στον ναό τού Αγίου Σάββα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 … [...]