Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου

Με το σημαντικό αυτό γεγονός ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε αδελφική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, 9 Μαρτίου, η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ύστερα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, παρέστη, ως συμπροεδρεύων, στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η οποία συνέρχεται από το πρωί, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Μάρτιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα υπενθυμίζει παλαιές ιστορικές ημέρες, όταν Προκαθήμενοι Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, οι οποίοι παρεπιδημούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Βασιλεύουσα, λόγω διαφόρων συγκυριών, προσκαλούνταν από τους προκατόχους του και συμμετείχαν σε ενδημούσες Συνόδους, συμβάλλοντας στις εργασίες αυτών. “Κατ’ αναλογίαν τιμάται σήμερον και ο Προκαθήμενος μιας παλαιφάτου Εκκλησίας, της οποίας το αυτοκέφαλον ανάγεται εις την Γ’ Οικουμενικήν Σύνοδον”, πρόσθεσε ο Παναγιώτατος.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επανέλαβε την αμέριστη στήριξή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επισημαίνοντας τους άρρηκτους πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως με την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και η συνοδεία του, παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.
Φιλοφρόνως ο Παναγιώτατος, με τους Συνοδικούς παρέδρους και την Πατριαρχική Αυλή, προέπεμψε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά την αναχώρησή του από το Σεπτό Κέντρο της Μητρός Εκκλησίας, ενώ ηχούσαν οι καμπάνες του Πατριαρχικού Ναού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13423 – Για τρία βραβεία, προτάθηκε, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε διεθνές φεστιβάλ. Παγκόσμια προβολή το Μάιο (δείτε το τρέιλερ)

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην ΕυρώπηΤο ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους,  Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται … [...]

Υποψήφιο για τρία βραβεία προτάθηκε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η ζωή ενός μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους ταξιδεύει στην Ευρώπη Το ντοκιματέρ για τη ζωή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή φαίνεται ότι … [...]

''Ο παράδεισος''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας «Ύμνοις αΰπνοις ευχαρίστως η Πόλις, την εν μάχαις άγρυπνον υμνεί … [...]