Ο Β' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.
Κατ’ αυτόν τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη το οποίο προσκόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, ενώ θαυμάσια απέδωσαν τα κατανυκτικά τροπάρια οι δύο χοροί των Ιεροψαλτών.
Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή στους πιστούς και εν συνεχεία ο π. Βαρνάβας ανέλαβε την διακονία του λόγου, μιλώντας επάνω στη φράση της ευχής του Αγίου Εφραίμ: «Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου».
Ο π. Βαρνάβας με εύγλωττο και αναλυτικό τρόπο εξήγησε τα φλέγοντα πνευματικά θέματα που περικλείονται στην φράση αυτή, δηλαδή την αυτογνωσία και την κατάκριση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στο Παρίσι (ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών λόγω πανδημίας ετελέσθη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής … [...]

Οι έρημοι ναοί…

Πολλές οἱ προφητεῖες τρέχουν ἀπό παντοῦ φυλλάδες τίς προβάλλουν σύγχυση μές στό νοῦ Τά τελευταῖα χρόνια  οἱ σύγχρονοι μιλοῦν,  τά μέλλοντα νά γίνουν, αὐτά θά … [...]