Ο εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Αμερική

Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προστάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 11 Ιουνίου 2020.
Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανέθεσε στον Θεοφ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο το συντονισμό των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της ημέρας.
Στις 10:00 π.μ. (ανατολική ώρα), ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Πόλη της Νέας Υόρκης.
Στις 14:00 μ.μ. (ανατολική ώρα), ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στη Μεγάλη Δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφ. Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου και του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Ανδρέα Βυθούλκα, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, ο κ. Αλέξης Φαίδωνος–Vadet, Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, ο Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κ. Αργύρης Βασιλείου, Πρόεδρος του “Leadership 100”, η κυρία Paulette Poulos, Εκτελεστική Διευθύντρια του “Leadership 100” και η κυρία Maria Logus, Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει προς τιμήν του Πνευματικού Πατέρα του, επισημαίνοντας τη σημασία της ημέρας αυτής για την ζωή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο Δρ. Κούτρας θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ συγχαρητήριες επιστολές θα αναγνωσθούν από τον κ. Φαίδωνος–Vadet και τον Δρα Λυμπεράκη.
Τόσο η Θεία Λειτουργία όσο και η Μεγάλη Δοξολογία θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια των κοινωνικών δικτύων της Ιεράς Αριχεπισκοπής. 
Ο Σεβασμιώτατος προτρέπει κάθε ενορία να αναμεταδώσει τις εκδηλώσεις αυτές στο κανάλι της και να συμμετάσχει προσευχητικά, ώστε ο Κύριος να χαρίζει υγεία στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συνεχίσει επί μακρόν την πολυεύθυνη διακονία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνέρχεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου η ΔΙΣ

Συνέρχεται την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας … [...]

«Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε…»

Αγαπητοί αναγνώστες, επειδή πρόσφατα μας προσκάλεσε ένας νέος με κανάλι στο YouTube, να μιλήσουμε γύρω το θέμα των ονείρων που τον ενδιαφέρει , αποφασίσαμε να αφιερώσουμε … [...]

Οι βωμολοχίες

Η ατμόσφαιρα των γηπέδων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την ακουστική ρύπανση των βωμολοχιών. Κυρίως νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι, αντί να απολαύσουν το όποιο θέαμα το … [...]

Ο Αγιος Προκοπιος ο Μεγαλομαρτυρας

Ημ. Εορτής: 8 Ιουλίου8 ΙουλίουΗμ. Γέννησης:Ημ. Κοιμήσεως:Ημ. Ανακομιδής Λειψάνων:Πολιούχος:Λοιπές πληροφορίες:Εορταζόμενο όνομα: ΠροκόπιοςΠροκόπιοςὉ Ἅγιος Προκόπιος, … [...]