Ο εορτασμός του προστάτου των γουνοποιών στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Οι γουνοποιοί της Καστοριάς εόρτασαν τον προστάτη τους, τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, στον γραφικό Ναό του Προφήτη Ηλία. Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συμμετείχαν Ιερείς της πόλεως, αλλά και πολλοί πιστοί που έφθασαν στο πανέμορφο αυτό σημείο της Καστοριάς, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο. 
Κατά την Λιτή, η εικόνα του Αγίου λιτανεύτηκε στον αύλειο χώρο όπου ήδη είχαν ετοιμαστεί οι αρτοκλασίες και προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο οικοδομής στους πιστούς, αναφερόμενος στον Προφήτη Ηλία ως έναν άνθρωπο με έκτακτα χαρίσματα.
Το πρωί της 20ης Ιουλίου, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας, ενώ σε αυτήν παρευρέθησαν και οι άρχοντες του τόπου. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους πιστούς να προσέλθουν από νωρίς και αρκετοί, μάλιστα, έκατσαν στον αύλειο χώρο. 
Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον Προφήτη Ηλία χρησιμοποιώντας δύο χαρακτηρισμούς του ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος αποκαλεί τον Προφήτη «αλήτη» και «ζητιάνο». 
Έδωσε δε αναλυτική ερμηνεία για τους λόγους που ο άγιος χαρακτήρισε ζητιάνο τον Προφήτη.
Ευχήθηκε δε σε όλους, αλλά ιδιαιτέρως στους γουνοποιούς, ο Προφήτης Ηλίας να πρεσβεύει για αυτούς και να στέκεται βοηθός στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παγωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών, εκοιμήθη σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παγωνάρης, εκλεκτός και αγαπητός Κληρικός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1938 … [...]

Θεία Λειτουργία στή κουφάλα τοῦ δένδρου πού βρίσκεται τό προσκύνημα ἐμφανίστηκε στον ἅγιο Γεώργιο ὁ προφήτης Ἠλίας.

Στό ἱερό προσκύνημα τοῦ ὁσίου Γεωργίου τοῦ νέου (τοῦ Καρσλίδη) λειτούργησε  ὁ Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παῦλος. Σύμφωνα μέ τό συναξάριο τοῦ ἁγίου στή … [...]