Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στην Μεταμόρφωση Αττικής (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος με την συμμετοχή πλήθους κόσμου η μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στη Μεταμόρφωση Αττικής. 
Στο Πανηγυρικό εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και όμορων Μητροπόλεων. 
Στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι χριστιανοί πρέπει να έχουν πύρινο ζήλο για τον Χριστό και την Εκκλησία, όπως ο Προφήτης Ηλίας χωρίς την αρνητική έννοια την οποία κάποιοι επιδιώκουν. 
Στην Ιερά Πανήγυρη παραβρέθηκαν ο απόστρατος Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας κος Κορδολαίμης Ανδρέας, ο Δήμαρχος της πόλεως κος Σαραούδας Ευστράτιος και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Στο τέλος της Λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αιμιλιανός Καλλέρης ευχαρίστησε τους άρχοντες της πόλεως, τους ιερείς, τον Ιεροκύρηκα της Ι.Μητροπόλεως για την παρουσία του και όλους όσους συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της Πανηγύρεως και ευχήθηκε ο Προφήτης Ηλίας να σκεπάζει και να φωτίζει όλους.
Ανήμερα της εορτής στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος όπου στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μορφή του Προφήτη Ηλία και στην ανάληψη του στους ουρανούς. 
Τέλος, με αφορμή την εξελισσόμενη πανδημία ανέφερε τον κίνδυνο που επικρατεί καθώς είπε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα και να μην προκαλούμε την τύχη μας αφήνοντας την στην προστασία του Θεού. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Θρόνου προς το Πατριαρχείο Αντιοχείας και τον λαό του Λιβάνου

Για την τραγωδία στο Λιμάνι της Βηρυτού H Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την “αποκαλυπτικών” διαστάσεων έκρηξη … [...]