Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Περιστερίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη έμφαση και την αρμόζουσα τιμή εορτάστηκε, σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, η Μνήμη των Τριών Ιεραρχών  και Οικουμενικών Μεγάλων Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου.
Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Περιστερίου κ. Κλήμεντος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Μάξιμος Χριστοδούλου, οι εφημέριοι του ναού, Οικ. Στυλιανός Ταξάκης, Πρωτ. Αλέξανδρος Ζαρίκος, Υπεύθυνος Νεότητος και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Ιερείς της Μητροπόλεως.
Στον εορτασμό παρέστησαν  400 περίπου μαθητές από το 2ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, το 2ο και το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου, με τους δασκάλους και καθηγητές αυτών.
Ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Ειρηναίος Γεροντής ανέγνωσε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και σε όλους του εκπαιδευτικούς αυτών.
“Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ η εορτή των Τριών Ιεραρχών. Εύχομαι και προσεύχομαι καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και καλή πρόοδο στους μαθητές” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η μυστική πράκτορας και ο καλόγερος

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από τη ζωή του κριτικού τέχνης και αρχιμανδρίτη π. Αρσένιου Στρελτσώφ (1894-1970), πολιτικού κρατούμενου και σύγχρονου αγίου της ρωσικής γης. … [...]

Ο Άγιος Κασσιανός ο άστεγος

Τα δίσεκτα χρόνια στη λαϊκή παράδοση έχουν συνδεθεί μ΄ ατυχιές, με συφορές, μ΄ αναποδιές και μ΄ όλα τα κακά. Ας θυμηθούμε για λίγο το σπαραχτικό τραγούδι του Νεκρού … [...]

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

– Δεν αντέχω άλλο… Ξύλο και βάσανα όλη μέρα, κάθε μέρα… Μονολογούσε καθώς έτρεχε να κρυφτεί μέσα στο δάσος ο Ανδροκλής… Πριν λίγο, το είχε σκάσει από το σπίτι του … [...]