Ο Μητροπολίτης Χίου στο Παρεκκλήσι του Αγίου Μάρκου Οινουσσών (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της αφιερώσεως από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών του σωτηρίου έτους 2020 στον άγιο ένδοξο, πανεύφημο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, και στο πρόγραμμα για την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς τους αφιερωμένους στο όνομά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο Λάρδα μετέβη το Σάββατον 1η Αυγούστου 2020 στο ακριτικό νησί των Οινουσσών και εκεί ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στο γραφικό παρεκκλήσι του Αγίου Μάρκου, που ευρίσκεται σε νησίδα στην είσοδο του λιμένος των Οινουσσών.
Τον Ι. Ναό είχε προετοιμάσει και ευπρεπίσει ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατσούνης, ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου κ. Σταύρος Στείρος.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετέσχον ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών κ. Λάμπρος Σκούφης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καββάδα, η συμπαραστάτις του Δημότη κ. Ευγενία Βασιλοπούλου, η εκπρόσωπος της Α.Ε.Ν. Οινουσσών κ. Δέσποινα Πυρανιάν, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού Οινουσσών και πιστός λαός.
Ο Σεβασμιώτατος Χίου κατά το θείο κήρυγμα ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να λειτουργήσει και σ’ αυτό το Ναό του προστάτου του Αγίου και ανεφέρθη στον βίο του Ευαγγελιστού και την συγγραφή του Ευαγγελίου του.
Η λατρευτική αυτή σύναξη πέραν του ευχαριστιακού της χαρακτήρος έδωσε και ένα εθνικό μήνυμα δεδομένης της ευαισθήτου ακριτικής θέσεως του νησιού και των κατά καιρούς ανιστορήτων και ανεδαφικών προκλήσεων.
Ευχή όλων και γίνεται σε τακτά διαστήματα η Θεία Λειτουργία και σε αυτό το παρεκκλήσιο ώστε να τιμάται ο θεόπνευστος συγγραφεύς που για πρώτη φορά στην παγκόσμια γραμματεία εχρησιμοποίησε τον όρο «ευαγγέλιο» [Αρχή του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού (Μάρκου α΄, 1)] με την σωτηριολογική έννοια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ