Ο Πατριάρχης Σερβίας καλεί την αντιπολίτευση του Μαυροβουνίου να σταθεί στο πλευρό της Εκκλησίας

Του Θάνου Θανοπούλου στην Romfea.gr

Επιστολή προς την αρχηγό του κόμματος “Νέα Σερβική Δημοκρατία” κ. Αντρίγια Μάντιτς, απέστειλε σύμφωνα τα ΜΜΕ του Μαυροβούνιου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.
Ο Πατριάρχης Σερβίας στην επίστολή του, παροτρύνει την αντιπολίτευση του Μαυροβούνιου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που θα προστατεύσουν τα ιερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
“Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξάπλωση του κορωνοϊου, προσευχόμαστε στον Αναστάντα Χριστό για την υγεία και σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αλλά ο δεύτερος ιός που συγκλόνισε το Μαυροβούνιο δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος και επιβλαβής από τον κορωνοϊό” – αναφέρει στην επίστολή του ο Πατριάρχης.
Επίσης ο κ. Ειρηναίος κάνοντας έναν απολογισμό για την στάση του λαού, προσθέτει πως “ο Σερβικός λαός του Αγία Σάββα υπερασπίστηκε μαζικά την Ορθοδοξία στην χώρα”.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας, υπενθύμισε στην κ. Μάντιτς ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διαμαρτυρίες κατά του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία στο Μαυροβούνιο σταμάτησαν προσωρινά.
“Ο λαός του Θεού μόλις γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, σκοπεύει να βγει στους δρόμους και να επαναλάβει την διαμαρτυρία του” – τονίζει κλείνοντας ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Παράκλητος και οι απαράκλητοι

  Σήμερα, αδελφοί χριστιανοί, κλείνει η περίοδος του Πεντηκοσταρίου, κατά την οποία πανηγυρίσαμε την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την Ανάληψή του στους … [...]

ΦΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!

Αδελφοί μου, φτάσαμε στην Πεντηκοστή.Σήμερα θα γνωρίσουμε μέσα από την Παλαιά Διαθήκη τον Προφήτη Ιωήλ, ο οποίος ήταν ο προφήτης της Πεντηκοστής.Τυχαίο δεν … [...]

Το κάλλος του τέλους

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Για να διαπιστώσει κάνεις πόσο διαφορετικά λειτουργούν οι νόμοι της πολιτικής και οι νόμοι της τέχνης -και ευρύτερα της … [...]

Περί του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας

Στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας η Εκκλησία βλέπει ένα θαύμα της Παντοδυναμίας του Θεού, παρόμοιο με τη Δημιουργία του κόσμου από το μηδέν. Γι' αυτό πρέπει με όση δύναμη … [...]