Ο Πετερχόφσκι Σιλουανός στο Ορθόδοξο Σεμινάριο στην ανατολική Φινλανδία

Ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρουπόλεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πετερχόφσκι κ. Σιλουανός, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κούοπιο και Καρελίας.
Τον Επίσκοπο κ. Σιλουάνο υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αρσένιος στη πόλη Γιοένσου, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το προγραμμά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Θεολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ανατολικής Φινλανδίας και του Ορθοδόξου Σεμιναρίου, επισκέψεις στις ενορίες Γιοένσου και Κούοπιο και στα μοναστήρια του Βάλαμο και Λίντουλα, καθώς και στη Λαϊκή Ακαδημία του Βάλαμο.
Στο Ορθόδοξο Σεμινάριο ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας συνάντησε φοιτητές και φοιτήτριες και πραγματοποίησε διάλεξη, στην οποία περίγραψε ενδελεχώς τη λειτουργία των Θεολογικών Σχολών στη Ρωσία.
Η Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως και το Ορθόδοξο Σεμινάριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας διατηρούν μακρόχρονη συνεργασία: πολλά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας, λαϊκοί, ιερείς και Αρχιερείς έχουν κάνει σπουδές στο Ιερατικό Σεμινάριο ή τη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως, όπως π.χ. και ο νυν Μητροπολίτης Κούοπιο και Καρελίας κ. Αρσένιος.
Προς το τέλος της επίσκεψής του ο Επίσκοπος Σιλουάνος, παρέστη στο εκκλησιαστικό μουσείο της πόλης στο Κούοπιο και εν συνεχεία τέλεσε μνημόσυνο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Γερμανού.
Φωτογραφίες: Risto Aikonen

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]