Ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ για την δήλωση του Σεργκέι Γαβρίλοφ

Γραφείο ειδήσεων: Romfea.gr

Σχετικό και δύσκολο χαρακτήρισε την πρόταση του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, και για θέματα δημοσίων και θρησκευτικών Ενώσεων κ. Σεργκέι Γαβρίλοφ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.
Ο κ. Γαβρίλοφ δήλωσε την Τετάρτη την ανάγκη επιστροφής Ρωσικών Εκκλησιών της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες στορικά ανήκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Προέδρος του ΤΕΕΣ, σχολιάζοντας την δήλωση αυτή ανέφερε ότι “ως Εκκλησία κατανοούμε την προσπάθεια του κ. Γαβρίλοφ, παρόλο αυτά κάτι τέτοιο είναι περίπλοκο και απαιτεί επίπονη εργασία”.
Επίσης ο π. Νικόλαος ανέφερε ότι “στις αρχές του 20ου αιώνα επτά ρωσικές Εκκλησίες λειτουργούσαν στην Κωνσταντινούπολη και στα περίχωρα της, αλλά δεν διατηρήθηκαν όλες μέχρι σήμερα.”
Σε άλλο σημείο μίλησε για τους Ναούς που υπάρχουν στην πρ. Πρεσβεία Μπουγιούκ Ντερέ, και στην εξοχική κατοικία του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας.
Ακόμη ο Πρωθιερέας Νικόλαος αναφέρθηκε σε ρωσικούς ναούς που λειτουργούσαν από το 1920-1924, ενώ υπογράμμισε πως “τα ζητήματα ιδιοκτησίας στην Τουρκία είναι πολύ μπερδεμένα, αφού υπάρχουν εκκλησίες που δεν έχουν δικαιώματα νομικής οντότητας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ολιγοπιστία του Πέτρου

Του Αγίου Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Ματθ. ιδ’ 22-34) Ο Θεός μας είναι ο Νικητής. Όλες οι καλές νίκες, μόνιμες ή πρόσκαιρες, από την αρχή του χρόνου ως το τέλος της … [...]