Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στα Λευκάκια Ναυπλίου

Κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, όπου γιορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια το ομώνυμο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Ι.Μ. Αργολίδος.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Ιατρός νόσων ανιάτων” – Τα θαύματα του Αγίου Λουκά σήμερα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδoς κ. Νεκταρίου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.
Στον Εσπερινό παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, καθώς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά πέριξ του ναού.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η σημερινή μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος!

Λάβαμε από την κόρη του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη, την κυρία Θεοδώρα και δημοσιεύουμε τα παρακάτω, σχετικά με τον Άγιο Πατέρα της και την μεγάλη σημερινή εορτή! " … [...]