Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 η Ακολουθία του εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη Ιερα Πανήγυρη της τοπικής Εκκλησίας μετά την μερική άρση των μέτρων που αφορούσαν τους Ιερούς Ναούς.
Με εμφανή συγκίνηση πιστοί από όλη την Αττική προσήλθαν προσκυνητές τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία των Αγίων Θεοστέπτων Ισαποστόλων.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφειμ, ο οποίος αναφέρθηκε αφενός στον βίο και την ωφέλεια του έργου των Αγίων, αφετέρου στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλοι τους τελευταίους μήνες.
Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφειμ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ήχος φερομένης πνοής βιαίας

Του Αρχιμ. Παρθενίου Δ. Ασημίδηκληρικού της Ι. Μ. Σιδηροκάστρου Μεγάλη Δεσποτικὴ η επερχόμενη εορτὴ. Εορτάζουμε, τιμούμε, προσκυνούμε και λατρεύουμε το 3ο πρόσωπο της … [...]

Άσκηση στην Εκκλησία

Μια σημαντική λέξη στην Πίστη μας λέγεται Παράδοση. Μία λέξη που γενικά θυμίζει κάτι από το παρελθόν, κάτι για πολλούς ξεπερασμένο. Όμως αν μπροστά από την λέξη αυτή μπει … [...]