Πανστρατιά προσευχής για την Αγιά Σοφιά στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος προσκαλεί και παρακαλεί τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη Άγιο Θεό και την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους, Υπεραγία Θεοτόκο.
Με αφορμή το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης θα προβεί στις παρακάτω δράσεις και λατρευτικές εκδηλώσεις:
• Από το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου έως και το εσπέρας της Κυριακής 26 Ιουλίου ε.ε. οι σημαίες των ιερών Ναών θα τοποθετηθούν σε μεσίστια θέση.
• Την Παρασκευή 24 Ιουλίου ε.ε. στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επί ένα ημίωρο πένθιμη κωδωνοκρουσία στους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
• Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Παρασκευή 24 Ιουλίου ε.ε., στις 7.00 μ.μ. προσκαλείται όλος ο Κλήρος και ο ευσεβής Λαός στον ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου μετά την ακολουθία του Εσπερινού θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος.
• Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουλίου ε.ε. σε όλους τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης μετά την ακολουθία του Εσπερινού θα τελεστεί Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Προσκαλείσθε όλοι να ανταποκριθείτε στο προσκλητήριο της τοπικής Εκκλησίας για την πνευματική αντιμετώπιση του δυσάρεστου αυτού γεγονότος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μολις κυκλοφορησε: Για να ενωθεις με τον Θεο – Αγιου Νικοδημου του Αγιορειτου, προτασεις βιβλιων για τον Δεκαπενταυγουστο για μικρους και μεγαλους!

Πατήστε Εδώ και επισκεφθείτε το ανανεωμένο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μαςΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑΑΠΟΚΤΗΣΤΕ … [...]

''Οι αθετούντες είναι τον Θεόν εν ημίν''

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Η αθέτηση του Θεού, η άρνησή Του, η βλασφημία του ονόματός Του, είναι τα στοιχεία που … [...]