Παράκληση στους Ναούς του Καΐρου για την εξάλειψη του κορωνοϊού

Παράκληση για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού τελέσθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 σε όλους του Ορθόδοξους Ναούς του Καΐρου μετά από απόφαση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β.
Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος και Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου, τέλεσε την παράκληση στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κελί του Αγίου του 20ου αιώνα.
Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς μπροστά από την εικόνα της Παναγίας προσευχήθηκε για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού.
Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Μέμφιδος προσευχήθηκε στην εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου που με την υπομονή, καρτερία και ακλόνητη πίστη στο Θεό άντεξε τις διώξεις και τις κακουχίες που υπέστη.
Σημειώνεται ότι μετά από τα σχετικά μέτρα που έχει λάβει η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και σχετική εγκύκλιο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου Β οι Ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί λειτουργούν χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών.
{youtube}meg3vjM6Xuk{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ήχος φερομένης πνοής βιαίας

Του Αρχιμ. Παρθενίου Δ. Ασημίδηκληρικού της Ι. Μ. Σιδηροκάστρου Μεγάλη Δεσποτικὴ η επερχόμενη εορτὴ. Εορτάζουμε, τιμούμε, προσκυνούμε και λατρεύουμε το 3ο πρόσωπο της … [...]

Άσκηση στην Εκκλησία

Μια σημαντική λέξη στην Πίστη μας λέγεται Παράδοση. Μία λέξη που γενικά θυμίζει κάτι από το παρελθόν, κάτι για πολλούς ξεπερασμένο. Όμως αν μπροστά από την λέξη αυτή μπει … [...]