Πατριάρχης Κύριλλος: 11 χρόνια στον Θρόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Έντεκα χρόνια στο Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ρωσίας, συμπλήρωσε σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Σε ανάμνηση της ημέρας αυτής, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.
Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας, παρουσία πλήθος πιστών.
Επίσης συλλειτούργησαν και Εκπρόσωποι άλλων Τοπικών Εκκλησιών, όπως ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Μοραβίσκι Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας), καθώς και κληρικοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, της Τσεχίας και της Γεωργίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, ο Πατριάρχης Μόσχας προσευχήθηκε για διατήρηση της ενότητας και την αποφυγή σχίσματος στην Ορθοδοξία.
Εκ μέρους των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, τον Πατριάρχη Κύριλλο προσφώνησε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο ο Πατριάρχης αφού απένειμε διάφορα βραβεία, δήλωσε: «Χαιρετώ και ευχαριστώ όλους για την σημερινή κοινή Θεία Λατρεία! Η επέτειος αυτή, μας βοηθά να νιώσουμε την ενότητα της Εκκλησίας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]