Πειραιώς Σεραφείμ: ''Ο ερχομός του Χριστού είναι το τέλος όλων των θρησκειών''

Πειραιάς | Ιάσονας Ντικούλης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πειραιά στα Ταμπούρια.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής και τον θεολογική αξία της.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ο ερχομός του Χριστού είναι το τέλος όλων των θρησκειών διότι ο αληθινός Θεός γενόμενος άνθρωπος λύει τα σκότη της αθεΐας.
Επίσης, τόνισε ότι ο Άγιος Συμεών ο Θεοδόχος αποτελεί σύμβολο της ανθρωπότητος που υποδέχεται επιτέλους τον Μεσσία Χριστό. Γι’ αυτό και η προσευχή του «Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα» καταστρέφει κάθε εσπερινό στην ορθόδοξη λατρεία μας. Τα λόγια του Αγίου Συμεών είναι λόγια που βγαίνουν από την καρδιά όλων μας.
Τέλος, ευχήθηκε στους πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες φώτιση παρά Θεού και συνεχάρη τον προϊστάμενο του ιερού ναού π.Ιερόθεο Βαμβακάρη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη τέλεση της Πανηγύρεως.
Στον εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν γι ‘ ακόμη μια φορά να τελέσουν την πανήγυρη της ενορίας τους.
Τέλος να αναφερθεί ότι, αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13230 – Αγρυπνία απόψε στο Χιλιανδάρι

Τη μνήμη του κτίτορά της Οσίου Συμεών του Μυροβλύτου (†1199) εορτάζει αύριο 26/13 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Απόψε θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία. … [...]