Πειραιώς Σεραφείμ: ''Προκαλεί θλίψη, αλλά είναι σεβαστή η απόφαση''

Κλειστές εκκλησίες: Για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας της εκκλησίας, τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε πως η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πιο δραστικά μέτρα, από αυτά που προανήγγειλε η ΔΙΣ, ήταν μία κίνηση που προκάλεσε «τεράστια θλίψη», ωστόσο θα γίνει σεβαστή, καθώς η χώρα ζει «μία πρωτόγνωρη» κατάσταση με τον κορωνοϊό.
«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια τραγική κατάσταση. Είναι μια απόλυτη θέση (της κυβέρνησης), η οποία πλέον επιβάλλει από την πολιτεία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα, σε όλους τους χώρους λατρείας, την ανάκληση της λειτουργίας τους», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «δημιουργεί τεράστια θλίψη και κατήφεια, αλλά εφόσον είναι ένα μέτρο το οποίο κρίνει η πολιτεία ότι θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, η Εκκλησία πάντοτε ταπεινώνεται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στο Παρίσι (ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών λόγω πανδημίας ετελέσθη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής … [...]

Οι έρημοι ναοί…

Πολλές οἱ προφητεῖες τρέχουν ἀπό παντοῦ φυλλάδες τίς προβάλλουν σύγχυση μές στό νοῦ Τά τελευταῖα χρόνια  οἱ σύγχρονοι μιλοῦν,  τά μέλλοντα νά γίνουν, αὐτά θά … [...]